ייצור חלקי חילוף
לא פעם נתקלים אנשי מקצוע בבעייה להשיג חלקים נדירים לצורך תחזוקה או שיקום. אלו יכולים להיות חלקים לכלי רכב ישנים, חלקים לציוד שיצורו הופסק, וכיו"ב.
חיל האוויר הישראלי פרסם את החלק שבתמונה, אשר יוצר מטיטניום בהדפסה תלת מימדית. זהו חלק של מסוק, אשר נדרשה החלפתו, אבל הוא לא היה במלאי חיל האוויר ולא במלאי הייצרן. זמן האספקה מיצרן המסוק היה ארוך וההמתנה לייצור היתה גורמת להשבתה ממושכת של המסוק. האלטרנטיבה שנבחרה היתה ייצור ע"י הדפסה בתלת מימד.

הדפסה במקום מלאי
ידוע לכל שמלאי הוא מעמסה כלכלית, ולכן נעשים מאמצים קבועים על מנת להקטין אותו. יצרניות שונות נאלצות להחזיק ברחבי העולם מחסנים עם חלקי חילוף כשרות ללקוחותיהם.
העלות של אחזקת המלאי אינה הגורם היחיד. זמני התגובה, שבמקרה הטוב הם הזמן שנדרש לספק חלק מן המחסן ללקוח, ובמקרה הפחות טוב יש צורך ליצר את החלק ורק אז לספק אותו, הם ארוכים, פוגעים ברמת השרות ויכולים לגרום נזקים של ממש אם הם גורמים להשבתה של מכונה או מפעל אצל הלקוח.
ההדפסה התלת מימדית יכולה לעזור בהקטנת המלאים ובשיפור מהירות התגובה.
הרעיון הוא ליצור מרכזי ייצור בתלת מימד אצל היצרן או במספר מוקדי ייצור בעולם, ובמקום להחזיק מלאים של פריטים, להחזיק מדפסות וקבצים דיגיטליים. כאשר יש דרישה לפריט, הזמן לייצור ולאספקה הוא מינימלי.
כמובן, הפתרון הזה אינו מתאים לכל דבר, אולם ללא ספק הוא פתרון לפריטים בעלי תנועת מלאי איטית, או פריטים יקרים שעלות אחזקתם במלאי גבוהה, אשר ניתנים לייצור בהדפסה תלת מימדית.
המודל הזה עדיין אינו נפוץ, אולם הוא הולך ומתעורר אצל יצרנים רבים בעולם.


טיסות לחלל
אסטרונאוטים שנמצאים בתחנות חלל וזקוקים לאספקת חלקים או כלים לתיקון נאלצים להמתין לעיתים זמן רב שיכול להתבטא בשבועות או חודשים.
פתרון לזה נמצא על ידי מדפסות תלת מימד שנמצאות דרך קבע בתחנות החלל. כאשר יש צורך בחלק או בכלי, מספיק לשגר לחלל קובץ תלת מימד של מודל ולייצר את הפריט במקום. ככל שתחנת החלל רחוקה יותר מכדור הארץ, כך הפתרון הזה הוא יותר קריטי. בתמונה משמאל נראים כלים מפלסטיק אשר יוצרו בתחנת חלל.
